Bekeravontuur Dames 1

Bekeravontuur van Dames 1

Deze begon om 19 oktober tegen Rovoc, daar werden 3 set makkelijk gewonnen.

Op 23 november mochten we En Bloc verwelkomen in de Peelohal en daar verloren wij onze eerste zet in de bekercompetitie, maar tijdens deze wedstrijd was er niks aan de hand want de  3 volgende sets werd makkelijk gewonnen en daarom gingen we door naar de volgende tussenronde.

Deze speelde wij tegen Exstudiantes uit Groningen, eerst was het nog de vraag of die wedstrijd door kon gaan omdat de scheidsrechter niet kwam opdagen. Maar uiteindelijk hadden we een scheidsrechter en kon de wedstrijd toch gespeeld worden. Deze wedstrijd was al wat spannender dan de eerste 2 wedstrijden. We wonnen de eerste set maar verloren de 2 set maar met een stand van 20-25 in de 3e set  en 22-25 in de 4e set wonnen we ook deze wedstrijd.

Lycurgus die ook uit komt in de promotieklasse was onze volgende tegenstander in de 1/8 finale en met een 2-0 voorsprong zou je denken dat we na 3 sets naar huis konden gaan met de winst op zak. Maar Animo dames 1 zou Animo dames 1 niet zijn om de 3e set te verliezen met 26-24. Dus een 4e set was nodig en ook die pakken we niet. Dus een 5e set was nodig en die wisten we net te winnen met 14-16.

De 1/4 finale zouden wij spelen tegen Reva maar omdat deze geen team bij elkaar konden krijgen, is deze wedstrijd niet gespeeld en winnen wij deze automatisch met 3-0.

Voor de halve finale moesten wij op 12 april naar Nieuwleusen, daar stond Flash/Nieuwleusen dames 2 op ons te wachten, om uit te maken wie naar de finale mocht. De eerste set gaat ons erg makkelijk af en die winnen wij ook. In de 2e set zijn de rollen omgedraaid en Flash pakt de 2e set. De 3e set is weer voor ons met een stand van 20-25. Om naar de laatste set???? Nee, Flash pakt de 4e set met  25-17 en er moet een 5e set aan te pas komen. Onder tussen zijn alle teams uitgetraind in de sporthal en komen ze allemaal hun flash dames 2 aanmoedigen. Dus aan Animo dames 1 de taak om te vlammen in Nieuwleusen, dat lukt. De 5 set serveren we goed, de aanval scoort direct en duiken we hier en daar een bal op. De winst is voor ons en dat betekend dat we door zijn naar de finale.

12 mei 2018 in Ommen. VC Grijpskerk uit de derde divisie is onze tegenstander in een overvolle sporthal. Om 16 uur klinkt er eerste fluitsignaal en de wedstrijd is begonnen, we binnen niet zo goed maar kunnen de draait snel op pakken en hierdoor pakken we de eerste set met 25-21. Hopaa set 1 is een feit. De tweede set komen we al snel met 7-13 achter te staan en krijgen geen vat op de wedstrijd. Maar dan: de service lukt, we halen de ballen weer van de grond, aanval scoort en er worden  ballen afgeblokt en je zult het niet geloven maar we komen bij tot 24-24. Nog 2 ballen en dan is de 2e set ook een feit.  We hadden iets meer nodig dan 2 punten maar bij 27-25 was de 2e set een feit voor Animo. Hopaa 2e set is the pocket nog maar 1tje te gaan. Wat er gebeurd in de 3e set is ons niet meer duidelijk, maar het is wel duidelijk dat we die verliezen met 18-25. We hebben nog steeds een voorsprong van 2-1 dus wat kan ons gebeuren….. Nou met 16-10 voor staan en na 11 ballen met 16-21 achter staan. Dit kwamen we niet meer te boven en verliezen de 4e set met 19-25. De 5e set is vaak een succes geweest tijdens deze bekercompetitie dus waarom nu niet. We beginnen de set met goede moed, we halen wat ballen van de grond, brengen de pass, hier en daar scoren we een punt maar dat was niet genoeg. VC Grijpskerk drukt door en gaat er met de winst van door. Erg jammer naar zo’n goede start.

Toch zijn we TROTS  want we zijn van de 88 teams 2e geworden in de bekercompetitie.

Iedereen bedankt voor jullie aanwezigheid en support en hopelijk tot volgend seizoen.